Taxi Zaanse Schans

Prive Taxi Tour naar Zaanse Schans

 

Wist u dat er vanaf de Gouden Eeuw in de Zaanstreek een waar industriepark van molens stond? Het waren er meer dan duizend! Ze produceerden papier, gort, verfstoffen, meel, specerijen, allerlei soorten oliën, planken en balken. Zes van deze houten reuzen, met hun draaiende wieken en krakende mechanieken, zijn dagelijks te bezichtigen op de Zaansche Schans.

Ontdek de belangrijke rol die de molens speelden in de ontwikkeling van Nederland vanaf de Gouden Eeuw. In het Molenmuseum gaat het over handel, cultuur en rijkdom, maar ook over hard werken, armoede en sociale ontwikkeling. Een bezoek aan het Molenmuseum is een tijdreis voor jong en oud. Een multimediale ontdekkingstocht, waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Hoe ziet zo een tour eruit?

Wij rijden u via een leuke landelijke route naar de Zaanse Schans, onder andere bekend om zijn mooie windmolens. Hier vertellen wij u hoe de beroemde Hollandse kaas word gemaakt, uiteraard kunt u hier de kaas ook proeven. We laten u zien hoe klompen gemaakt worden en bezoeken de windmolens, waarbij de aanwezige gidsen u alles over de contructie, de functie en de historie van deze windmolens vertellen. Bekijk hier alle molens die de Zaanse Schans u te bieden heeft.

Na deze prachtige beleving kunt u uw tour voortzetten naar Volendam en/of Marken.

Taxi Zaandam Schiphol